Uitlijnen ADAS systemen


Autobestuurders beschikken tegenwoordig over een heel arsenaal rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems).
Moderne auto’s zijn uitgerust met radarsensoren en videocamera’s, die hen helpen om zelfs in complexe verkeerssituaties andere weggebruikers te detecteren. Het systeem waarschuwt de bestuurder en komt zelfs tussenbeide als dat nodig is.
Dit gebeurt aan de hand van de gegevens die worden verzameld uit de communicatie en de interactie van uiteenlopende componenten. Dankzij deze technologie kan het aantal ongevallen worden verminderd.
Deze nieuwe technologieën brengen echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee en dit in het bijzonder voor de garagebedrijven, schadeherstelbedrijven en autoruitherstellers. Als vooraanstaande systeemontwikkelaar en producent van ADAS-systemen, stelt Bosch zijn expertise ten dienste van deze autobedrijven, middels technische trainingen, KTS diagnoseapparatuur, hotline en een nieuwe universele oplossing voor ADAS-kalibratie: de DAS 3000.
Wij als Heeren Auto zijn voorzien van de zeer uitgebreide set van de DAS 3000 om bijna alle auto's met dit systeem te kunnen kalibreren en uitlijnen.